Een reeks kleine natuurgebieden


Vanuit Groede Podium kun je de Groese Polders te voet, per fiets of per elektrische solex ontdekken. Onderweg ravotten de kinderen naar hartenlust op de boomstammen of klimmen op de speeltoren met glijbaan. De overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog spreken tot de verbeelding en zorgen voor de nodige afleiding. Tussen al het vertier door kruisen ongetwijfeld verschillende grazers je pad. Bijzondere schapen, paarden en het zeldzame koeienras Zeeuwse Witrik houden het gras lekker kort.
 
De Groese Polders gaan haast geruisloos over in de Cletemspolder. Hier geniet je van de vele vogels en bijzondere beplanting. Kinderen beklimmen het uitkijkpunt, steken de hangbrug over en springen op de stapstenen. Wil je aan de overkant van het water komen? Span de spieren aan en trek het vlot naar de andere kant. Urenlang speel-en wandelplezier midden in de natuur gegarandeerd!

Nog meer ontdekken? Het gebied wordt omgeven door (landbouw)natuur, het strand en het sfeervolle dorpje Groede, dat bekend staat om haar charme. Dus, breid je wandel- of fietstocht nog iets uit. Je inspanningen worden zeker beloond!