Verhalen komen tot leven

De informatieborden en het voorlezen van brieven van een jonge Duitse soldaat aan zijn ‘Mutti’ via de praatpalen, brengen de verhalen over de Tweede Wereldoorlog weer tot leven. Daarnaast worden er in September iedere zaterdag Bunkertochten georganiseerd. Inschrijven is mogelijk via Reserveren Bunkertocht

Tijdens de rondleidingen van circa één uur vertelt een gids over hoe de 250 Duitse militairen hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gewerkt en geleefd. Een aantal bunkers zijn ook van binnen te bewonderen. Een zaklampje meenemen van thuis maakt de ontdekkingstocht in de bunkers compleet! De tocht eindigt bij de voormalige Sanitätsunterstand, waar vroeger gewonden werden verzorgd. Hier is tot 15 september de wisselexpositie "Stützpunkt Groede" ingericht.

Deelname aan de Bunkertocht bedraagt € 3 p.p. voor kinderen tot 13 jaar en € 6 p.p. voor 13 jaar en ouder. Deelname is inclusief consumptie in het Hoofdkwartier (het restaurant in Groede Podium). De tocht duurt een uur en gaat door vanaf 15 personen.
 

Reserveren Bunkertocht >>

VOL = VOL

** Meld u met uw ticket minimaal 5 minuten voor aanvang van de Bunkertocht aan de bar bij het Hoofdkwartier, het restaurant in Groede Podium. Op vertoning van uw ticket ontvangt u de consumptiebon, waarna u wordt opgehaald door de gids. We wensen u alvast een prettige tocht!