Beestenboel in het park van Groede Podium

Kleine dieren, zoals geitjes en konijnen hebben een eigen plekje in het park. Lotje en Moby, de varkens van Groede Podium, vinden het leuk als je ze een bezoekje brengt. De pauwen paraderen vrij rond en tonen ongevraagd hun verenpracht. Nét buiten het park leven de herten en ezels samen met ganzen en kippen. De groese polder biedt volop ruimte voor verschillende grazers. In het voorjaar zijn er volop lammetjes van schapenrassen te vinden. Als je geluk hebt, kun je de lammetjes zelfs geboren zien worden!


Wist je dat?

Na de Tweede Wereldoorlog bleken de kosten om de bunkers te slopen te hoog. De bunkers werden begraven onder een laag aarde of overwoekerd door struiken. Vervolgens werd op het terrein een hertenkamp aangelegd. De eerste herten werden in 1948 geschonken door toenmalig Koningin Wilhelmina. Herten liepen vanaf dat moment letterlijk over de bunkers heen! 


Werkleerbedrijf Hertenpark

Voor het onderhoud van het park en de verzorging van de dieren werkt Groede Podium samen met vrijwilligers en professionals van Werkleerbedrijf Hertenpark.