Bunkerdag

Bunkerdag: 28 mei 2022

In Nederland staan veel oude bunkers, vooral in de kust provincies. Op 28 mei worden deze betonnen kolossen uit de Tweede wereldoorlog in heel Nederland geopend voor publiek. De bunkers uit 1942 staan als stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog in het park en vragen erom op ontdekking te gaan. Ontdek bij Groede Podium de communicatie bunker aan de binnenkant, de oude keuken, de munitiebunker, geschutsbunker, enz.? Zoek naar de bijzondere details op de betonnen muren.

Tijdens Bunkerdag worden er bunkertochten georganiseerd die je meenemen door het park. De gids vertelt tijdens de bunkertocht van circa één uur hoe Duitse militairen tijdens de oorlog hebben gewerkt en geleefd. Op Bunkerdag is de prijs voor een bunkertocht iets meer dan op andere dagen. Maar met het ticket wat gekocht wordt voor een bunkertocht, kunnen ale deelnemende locaties van Bunkerdag bezocht worden. Bekijk hier alle deelnemende locaties.

Let op! Eerst een andere locatie bezoeken? Koop dan vooraf geen ticket online! We verwelkomen je graag op ons park en daar kunt u zich aanmelden voor een bunkertocht. 

Naast de bunkertochten zijn er ook verschillende voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te bewonderen en wordt er om 14.00 uur een lezing gegeven over de Slag om de Schelde. Ook is er een tentoonstellig te zien in één van de bunkers op het park. 

Trek gekregen na de bunkertocht of van al dat wandelen? Sluit af met een heerlijke tosti, pannenkoek of ijsje bij 't Hoofdkwartier in Groede Podium.