Bunkertochten

Verhalen komen tot leven

De informatieborden en het voorlezen van brieven van een jonge Duitse soldaat aan zijn ‘Mutti’ via de praatpalen, brengen de verhalen over de Tweede Wereldoorlog weer tot leven. Daarnaast worden deze zomer vanaf 9 juli, iedere donderdag om 10.30 en 11.30 uur Bunkertochten georganiseerd. Tijdens de rondleidingen van circa één uur vertelt een gids (in het Nederlands of Duits) over hoe de 250 Duitse militairen hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gewerkt en geleefd. Een aantal bunkers zijn ook van binnen te bewonderen. Een zaklampje meenemen van thuis maakt de ontdekkingstocht in de bunkers compleet! De tocht eindigt bij de voormalige Sanitätsunterstand, waar vroeger gewonden werden verzorgd.

Deelname aan de Bunkertocht bedraagt € 3 p.p. voor kinderen tot 13 jaar en € 6 p.p. voor 13 jaar en ouder. Deelname is inclusief consumptie in het Hoofdkwartier (het restaurant in Groede Podium). De tocht duurt een uur en gaat door vanaf 15 personen. Aanmelden? Dat kan via dit formulier! 

* Meld u - na aanmelding via dit formulier - minimaal 5 minuten voor aanvang van de Bunkertocht aan de bar bij het Hoofdkwartier, het restaurant in Groede Podium. Hier kunt u betalen en ontvangt u de consumptiebon, waarna u wordt opgehaald door de gids.